Šipovac: Druga strana raskinula jednostrano ugovor


Šipovac: Druga strana raskinula jednostrano ugovorRačun FK Borac je i dalje blokiran zbog duga prema FK Džaja u iznosu od 812.000 KM, a u toku naredne sedmice ovaj problem trebalo bi da se riješi uz pomoć grada Banje Luke.
Direktor Radmilo Šipovac tvrdi da je jedna strana raskinula ugovor koji je potpisan 2011. Godine.
 
"Na ovom se neće završiti, jer Borac nije supermarket pa da ga svako može rušiti i uzimati od njega koliko hoće. Ovome će se sad stati u kraj .", tvrdi Radmilo Šipovac.
 
Sad će vjerovatno biti tužbi i od strane Borca, jer premijerligaš može da tuži drugu stranu zbog nepoštovanja ranijeg dogovora.
 
"Ja ne znam zbog čega je sporazum sa FK Džaja jednostrano raskinut, jer mi smo taj sporazum ispoštovali onako kako smo se i dogovorili. Uplatili smo Džaji 250.000 KM i vlasnik kluba Milivoj Glišić je dobio na korištenje restoran na Gradskom stadionu. Ostatak duga trebalo da je bude pretvoren u akcije, onog momenta kad Borac pređe na akcionarsko društvo. Dakle, prve dvije stavke smo ispunili, a ovu treću do sad nije bilo muguće realizovati, jer Borac je još uvijek udruženje građana.", rekao je direktor Borca Radmilo Šipovac.
 
U Borcu tvrde da im nikako nije jasno kako je osnovni sud u Banjoj Luci mogao odredi iznose za igrače. Milivoj Glišić je za svakog fudbalera tražio 10.000 evra za godinu dana, a sud je to prihvatio.
 
"Sve je rađeno nakaradno. Presuda je donešena u martu 2009.godine, a ja sam u Borac došao šest mjeseci kasnije i u cijeloj priči su zaobiđeni FS RS i FS BiH, a tamo jasno piše koliko se plaća po godini za kojeg igrača i u kojem uzrastu. Pogriješili smo što smo uplatili i onih 250.000 KM." dodao je Šipovac.

Нема коментара:

Постави коментар