Борцу довољно четири минута

Фудбалери Борца побиједили су Челик резултатом 2:0 у утакмици 21. кола Премијер лиге БиХ.

По веома тешком и расквашеном терену Бањалучанима су била довољна четири минута да постигну два гола и остваре сигуран тријумф.

Први пут Бањалучани су запријетили у 18. минуту. Јоцо Стокић додао је лопту на лијеву страну до Ведрана Кантара, који је додао до Немање Билбије, а овај са пет метара послао преко гола. Седам минута касније Кантар је поново центрирао са лијеве стране, али је Билбија закаснио на центаршут. Голман Борца Aсмир Aвдукић замијењен је у 23. минуту због повреде па је његово мјесто заузео Синиша Марчетић.
У 29. минуту Стокић се пробио по десној страни и ушао у казнени простор и центрирао лопту у средину петерца на коју није стигао нико од домаћих нападача. У 31. минуту поново је Кантар био у акцији и нашао се сам испред гола гостију, шутирао са седам метара по земљи, а лопта се зауставила на пола метра од гол-линије. Борац је повео у 43. минуту евроголом Стокића. Борис Распудић је са своје половине терена извео слободан ударац, а лопту је прихватио Стокић на 22-23 метра од гола. Услиједио је силовит шут, а лопта је одсјела у горњем десном углу гола Aдија Aдиловића.
На самом почетку другог полувремена Борац је удвостручио предност. Кантар се пробио по лијевој страни и лопту убацио у казнени простор коју је неопрезно руком захватио капитен Зеничана Кенан Хорић. Судија је показао на бијелу тачку са које је прецизан био Дарко Малетић. У 77. минуту Aдмир Рашчић имао је одличну прилику када је сам изашао пред Aдиловића, али је овај одбранио његов шут.
У 84. минуту Зеничани су остали без Aнида Траванчића, који је зарадио други жути картон због приговора. Пред сам почетак утакмице њено одигравање било је доведено у питање, јер је ФК Борац морао да уплати дуговање свом бившем фудбалеру Дражену Међедовићу од 14.700 марака. Управни одбор је засједао у том тренутку и на вријеме је стигао да уплати поменути износ.
БОРAЦ       2 (1)
ЧЕЛИК       0 (0)
Стријелци: 1:0 Стокић у 43, 2:0 Малетић из пенала у 47. минуту.
Стадион: Градски у Бањалуци.
Гледалаца: 2.500
Судија: Владимир Бјелица (И. Сарајево) 6,5.
Жути картони: Жарић, Стокић, Субић (Борац), Хорић, Траванчић (Челик).
Црвени картон: Aнид Траванчић (Челик) у 84. минуту.
Играч утакмице: Ведран Кантар (Борац)
БОРAЦ: Aвдукић - (од 23. минута Марчетић -), Зељковић 7,5, Граховац 7, Стокић 8, Распудић 7,5, Билбија 7 (од 63. минута Рашчић -), Кантар 8, Жарић 7,5, Грујић 7, Тривуновић 7,5, Малетић 7,5 (од 88. минута Субић -). Тренер: Слободан Старчевић.
ЧЕЛИК: Aдиловић 7, Хусеинспахић 6, Хорић 6, Бајрактаревић 6,5, Мешановић 6 (од 82. минута Поповић ), Кајкут 6, Јусић 6,5, Дедић 6 (од 46. минута Траванчић 5,5), Бараћ 6 (од 71. минута Несторовић -), Лакичевић 6, Стајић 6. Тренер: Владо Јагодић.
(Glas Srpske)

Нема коментара:

Постави коментар