Borac na Otoci

Fudbaleri Borca u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH u srijedu (17 časova) gostuju u Sarajevu kod Olimpica sa željom da ostvare pozitivan rezultat koji će ih učvrstiti na trećoj poziciji.  

"U ovom trenutku imamo kvalitetniju ekipu od Sarajlija i idemo na pobjedu, kojom ćemo se još približiti izlasku u Evropu. U redovima Olimpica imaju istu računicu, jer bi nas u slučaju pobjede prestigli na tabeli. Međutim, to se neće desiti. Bolji smo i to ćemo pokazati na terenu", rekao je Slobodan Starčević, trener Borca, koji ne može da računa na golmana Asmira Avdukića:
"Njegovo stanje je bolje nego prethodnih dana, ali nećemo da rizikujemo, jer želimo da bude spreman za susretu protiv Sarajeva."

U Prijedoru će danas snage odmjeriti Rudar Prijedor i lider Željezničar, a Vlado Čapljić, trener "rudara", ponovo će biti u prilici da prvi put pobijedi klub u kojem je imao blistavu igračku karijeru.

"Željezničar je favorit, ali mi se nećemo predati, već to iskoristiti kao motiv više. Idemo na pobjedu, a ako završi i remijem nećemo biti nezadovoljni", rekao je Čapljić, koji zbog kartona neće moći da računa na Harisa Handžića, Zorana Nikića, Gorana Kotorana i Igora Mišana.

Rezultatska kriza na "Koševu" dovela je Sarajevo u nezavidan položaj. Umjesto borbe za titulu, sada su u situaciji da se bore za mjesto koje vodi u Evropu.


"Biće teško, jer je i Travnik pod imperativom, ali zbog borbe za ostanak. Nema mjesta kalkulacijama", jasan je Husref Musemić, trener Sarajeva.

(Nezavisne)

Нема коментара:

Постави коментар