Borčeva proljećna renesansa

Sa 14 osvojenih bodova i 12 postignutih golova u šest kola, Borac je apsolutni hit proljećnog dijela BH Telecom Premijer lige BiH i samouvjereno drži mjesto koje vodi na međunarodnu scenu.


U nastavku sezone "crveno-plava" četa srušila je lidera Željezničar (2:0), Slaviju u Istočnom Sarajevu (2:1), te Zrinjski (5:1) i Čelik (2:0) na Gradskom stadionu u Banjaluci, a samo su Zvijezda (1:1) i Radnik (0:0) ostali neporaženi.
Renoviranje tima iz Platonove ulice u zimskom prelaznom roku urodilo je plodom, a to se posebno odrazilo na položaj na tabeli, jer je Borac napredovao za čak četiri mjesta. Nešto lošija jesen onemogućila je Banjalučane da se bore za titulu, jer lider "Željo" ima prednost od 10 bodova.

Odlične partije fudbalera na terenu privukle su i publiku na trbine, koja sada može da uživa u sjajnim potezima svojih ljubimaca koji već devet mečeva ne znaju šta je poraz. "Crveno-plavi" su najefikasnija ekipa proljeća (12), ali i tim koji je primio najmanje pogodaka (tri). Možda najbolji meč u posljednjih nekoliko sezona igran je sa "plemićima", koje su ispratili sa pet golova u mreži, a posljedni susret pratilo je oko 2.500 pristalica koje su mogle da vide i evrogol Joce Stokića sa oko tridesetak metara.

"Teren je težak na početku proljećnog dijela prvenstva i to nas je onemogućilo da u nekim utakmicama pokažemo fudbalsko znanje. Kako vrijeme bude odmicalo uslovi za igru će biti mnogo bolji, a to nama ide u prilog", rekao je Slobodan Starčević, trener Borca.

Rame uz rame Borcu, kada je u pitanju proljeće, stoji ekipa Željezničara, koja i uprkos porazu na Gradskom stadionu, borbu za titulu drži u svojim rukama. "Željo" je jedna od pet ekipa koje su u ovih šest kola doživjele samo jedan poraz, a uz četiri pobjede imaju u remi sa Zrinjskim na "Grbavici" (0:0). U posljednjih devet kola "plavi" će gostovati pet puta, ali s obzirom na prednost koju ima četa Amara Osima, ne bi trebalo da imaju problema u borbi za titulom.

"Imamo četiri boda prednosti u odnosu na Sarajevo, devet kola prije kraja, i sve je u našim rukama. Istina, mogli smo imati i šest, ali isto tako i samo bod. Ostalo je još dosta utakmica do kraja", kazao je Osim.

Iako se na tabeli nalazi između Željezničara i Borca, ekipa Sarajeva je u najslabijoj formi kada je vodeći trio u pitanju. "Bordo" tim ima jedan poraz, ali dva remija udaljila su ga od borbe za titulu i ugrozila drugu poziciju na koju je oko bacila ekipa iz grada na Vrbasu. Četa Husrefa Musemića do kraja prvenstva ide na noge glavnim rivalima, ali ima i susret više kod kuće od i to može da bude presudno kada je u pitanju konačan poredak na tabeli.

Sjajne partije ovog proljeća bilježi i Radnik, kojem veoma malo nedostaje da ovjeri opstanak u društvu najboljih iako je bio u teškoj situaciji na kraju jeseni.
(Nezavisne)

Нема коментара:

Постави коментар