Milivoje Glišić: Želim da riješim spor s Borcem


Dajem ljudima u Borcu šansu da do 20. februara razgovaramo i pronađemo najbolje rješenje za obje strane, rekao je Milivoje Glišić, direktor Škole fudbala "Džaja", kojem je ekipa sa Gradskog stadiona dužna 812.000 KM za sedam igrača koji su trenirali u ovoj školi. 
Nedavno su Borcu blokirani računi zbog neizmirenja obaveza prema ŠF "Džaja", ali Glišić kaže da je spreman za razgovor kako bi se sve riješilo. 
Milivoje Glišić: Želim da riješim spor s Borcem
"Očekujem sastanak sa čelnicima kluba što prije, nadam se da ćemo sada postići pravi dogovor koji će biti ispoštovan. Ukoliko ne dođe do dogovora za sve što uslijedi nakon toga nisam kriv. Moj cilj nije da srušim klub, jer volim Borac, igrao sam u njemu kao i moja dva sina i nisam protiv saradnje sa njima", kazao je Glišić, koji je istakao da nije stvar u novcu nego u principu.
On smatra da je ovo moglo biti riješeno mnogo ranije kada je dug bio neuporedivo manji, ali ističe da ni sada nije kasno:
"Da su drugačije razmišljali, ovaj problem je mogao da bude riješen prije mnogo godina kada je dug bio manji. Očekujem da razum prevlada i da ćemo se dogovoriti".
  Glišić ističe da će dugovanja koja naplati od Borca uložiti u razvoj fudbala u Banjaluci.
"Novac ću da uložim u razvoj fudbala i želim da izgradim dvoranu u kojoj će trenirati djeca koja će imati priliku da postanu vrhunski fudbaleri. Želim da napravim akademiju fudbala koje nema u BiH, Srbiji i okruženju. Mnogi imaju ideju da to urade, ali ja ću je ostvariti sigurno", izjavio je on i najavio da će istrajati u namjeri da naplati dugovanje:
"U Borcu vjerovatno igraju na kartu da ću ponovo da popustim, ali sada neću taman izgubio sve. Ponavljam, želim da sjednemo za sto i da se dogovorimo".
Iz Borca poručuju i kod njih postoji dobra volja da ovaj problem bude riješen.
"Ako se mene pita, možemo da pričamo bilo koji dan, to nije sporno. Ne želim preko medija da govorim o tome, ali imamo prijedlog kako da riješimo problem i o tome ćemo da razgovaramo sa Glišićem", kazao je Radmilo Šipovac, direktor kluba.
Plan za evropski Borac
Milivoje Glišić je istakao da ima plan kako bi Borac podigao na zdrave noge, ali je, kako kaže, sporan zakon o sportu.
"Da ima zakona o sportu doveo bih čovjeka koji bi u klub uložio 40 ili 50 miliona evra. Za male pare Borac bi igrao evropska takmičenja. Bilo je onih koji su se interesovali, ali su zbog postojeće situacije brzo odustajali", kazao je Glišić.


Нема коментара:

Постави коментар