SPFN traži da se Borcu odbije zahtjev za izdavanje licence

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" iz Srbije podnio je zahtjev Komisji za licenciranje klubova za UEFA takmičenja da se Borcu odbije zahtjev za izdavanje licence zbog dugova.

SPFN traži da se Borcu odbije zahtjev za izdavanje licence


Banjalučki Borac nalazi se u velikim problemima i već mjesecima se klub s Vrbasa pokušava riješiti nagomilanih dugovanja. 
Borcu je prijetilo i neigranje utakmice 19. kola Premijer lige protiv Zrinjskog, ali ta utakmica je odigrana i Borac je slavio sa 5:1, a cijeli stadion je skandirao "Spasimo Borac". Iz Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH su nam kazali da klub iz Banja Luke mora da plati komšijskom BSK-u 35.000 KM duga za Sašu Kajkuta.
 
No, to nije sve. Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" iz Srbije traži od nadležnih organa da se Borcu odbije zahtjev za licencu zbog duga prema Marijanu Antoloviću i Srđi Kneževiću, a koji iznosi 18.404 KM. Kako navode iz Sindikata, klub i igrači su sporazum o međusobnim potraživanjima potpisali 29. aprila 2012. godine.
 
Prema UEFA pravilniku o licenciranju klubova Član 49. i 50., svaki klub koji podnese za licencu dužan je da do 31. marta izmiri svoje dugove prema igračima zaključano sa 31. 12. 2012. godine.
 
Borac nije izmirio svoje obaveze, a koje su, navode iz "Nezavisnosti, dokazive potpisanim sporazumima. SPFN traži od NFSBiH da po dužnosti cijeli postpupak sprovede po UEFA pravilniku. 
 
SPFN je tužio i Borac zbog duga prema bivšem igraču Perici Stančeskom i FIFA komisija za status igrača je zatvorila slučaj i poslala na rješavanje komori za rješavanje sporova DRC Fifa, koja je nadležna. U Sindikatu su uvjereni da će se slučaj riješiti u korist sadašnjeg igrača Zvijezde.
 
Vidjet ćemo hoće li se Borac izvući iz mračne jednosmjerne ulice i hoće li dobiti licencu za igranje u Evropi. Nema sumnje da posjeduje evropsku ekipu, ali nagomilani dugovi jednostavno ne daju klubu da se izdigne.

Нема коментара:

Постави коментар