Veterani Borca i Crvene zvezde oživjeli uspomene na slavnu 1988.

Veterani Borca i Crvene zvezde juče su na Gradskom stadionu u Banjaluci oživjeli sjećanja na finale Kupa Jugoslavije odigrano 1988. godine u Beogradu. 



Tada je "crveno-plava" četa pod vođstvom Husnije Fazlića slavila s 1:0 i došla do po mnogima najvećeg uspjeha u dugoj i bogatoj istoriji kluba iz Platonove ulice. Borac je prije 25 godina ušao u anale jugoslovenskog fudbala kao jedini drugoligaš koji je podigao trofej u najmasovnijem takmičenju. Ovo je bila prilika da i oni mlađi navijači Borca, koji se ne sjećaju istorijskog finala, na djelu vide svoje ljubimce koji su kao veliki autsajder tada šokirali mnoge klubove bivše države.

Oko 1.500 navijača "crveno-plavih" danas je sa tribina Gradskog stadiona bilo na proslavi trofeja koji zauzima posebno mjesto u srcima svih "lešinara". Upravo su navijači i te godine bili najveća snaga Borca koje niko nije mogao da stane u kraj, a sve je krunisano pogotkom Senada Lupića.

Mnoge fudbalske legende i predstavnici klubova sa prostora bivše države rado su se odazvali pozivu čelnika Borca koji su na ovaj način još jednom pokazali da se nikada neće zaboraviti susret na stadionu Partizana, a posebno ne trenutak kada je Damir Špica, kao kapiten kluba, pred armijom navijača podigao pobjednički pehar. Ljubimce je nakon finala na Trgu dočekalo čak 30.000 ljudi koji se sa osmjehom na licu sjećaju trenutka kada je trofej Kupa Maršala Tita došao u grad na Vrbasu.

Nakon susreta na Gradskom stadionu večeras će u restoranu "Stara Ada" biti održano "crveno-plavo" veče donatorskog karaktera, za spas kluba koji je u teškoj finansijskoj situaciji.
Revija asova

Veterani Crvene zvezde savladali su u revijalnoj utakmici na Gradskom stadionu veterane Borca sa 2:1.

Strijelci za Beograđane bili su Đorđe Aćimović i Nenad Vanić, a za Banjalučane Amir Durgutović.

Publika je imala priliku da na djelu vidi bivše asove Zvezde Miloša Šestića, Slavišu Čulu, Bratislava Živkovića... kao i Stojana Malbašića, Slobodana Karalića, Amira Durgutovića, Ranka Jakovljevića... koji su branili boje Borca u njegovim najslavnijim danima.
(Nezavisne)

Нема коментара:

Постави коментар