Avdukić za MONDO: Borac je prioritet, ali...

Reprezentativni golman u razgovoru za MONDO rekao da mu je želja da ostane u Borcu ukoliko klub ispuni njegove zahtjeve.

Prvi čuvar mreže banjalučkog Borca Asmir Avdukić nada se da će ostati na golu crveno-plavih. Ipak, dugovanja prema njemu glavni su razlog nezadovoljstva prema trenutnom stanju u klubu iz Platonove ulice."Dugovanja prema meni postoje i tu činjenicu ne treba kriti. Ne bih govorio o ciframa, mogu samo reći da je u pitanju veći iznos. Ja sam rukovodstvu Borca predložio svoje uslove i sada je na njima da li će ih prihvatiti ili ne. U narednih par dana trebalo bi biti poznato da li ću ostati u Banjaluci ili ću morati da tražim novi klub", rekao je u razgovoru za MONDO reprezentativni golman.

Direktor Borca Momčilo Savičić rekao je da banjalučki premijerligaš želi da zadrži iskusnog čuvara mreže.

"Svakako da je i moja želja da ostanem u Borcu. On je prioritet u odnosu na ostale klubove, ali opet ponavljam, Uprava banjalučkog premijerligaša je ta koja mora da ispoštuje dogovor, odnosno da prihvati moje uslove, kako bi nastavili dalju saradnju", naglasio je Avdukić.

Koji su to "ostali klubovi"?

"Bilo ne nekih ponuda, ali ne bih da otkrivam imena zainteresovanih klubova jer još uvijek nisam dobio odgovor ljudi iz Borca. Nekorektno bi bilo da ulazim u konkretnije pregovore sa drugim ekipama dok još ne znam kakav mi je definitivan status u dosadašnjem klubu", poručio je čuvar mreže crveno-plavih.

Borac će u narednoj sezoni sa klupe voditi Dragan Jović. Može li to uticati na Vašu odluku?

"Dragan Jović veliko je trenersko ime na našim prostorima. Njegov angažman dobar je za Borac i Banjaluku, obzirom da se radi o trofejnom treneru sa velikim premijerligaškim iskustvom. Ipak, igrači imaju svoje zahtjeve, klub im mnogo duguje, tako da ime trenera ne može puno uticati na takve odluke. Naravno da bi mi bilo zadovoljstvo da sarađujem sa takvim stručnjakom, ali neke druge stvari moraju prvo da se riješe", naglasio je Avdukić, koji je za Borac u nedavno završenoj sezoni Premijer lige BiH 24 puta stajao između stativa.

REPREZENTACIJA
Bosna i Hercegovina nalazi se na dobrom putu da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će sljedeće godine biti održano u Brazilu. Asmir Avdukić redovno je član bh. nacionalnog tima, ali u toku kvalifikacija za planetarno takmičenje nije dobio priliku da upiše minute na terenu.

"Imamo ekstra kvalitetne igrače, a i atmosfera je na najvišem mogućem nivou. Nakon šest odigranih utakmica vodeći smo na tabeli. U dobroj smo poziciji sa tri boda prednosti u odnosu na Grke i nadam se da ćemo uspjeti da izborimo odlazak u Brazil. Konkurencija na golu je paklena, imamo odlične golmane i za mene je izuzetna čast i zadovoljstvo biti dio reprezentacije", naglasio je Avdukić, koji je posljednji reprezentativni meč odigrao u februaru, kada je reprezentacija BiH u prijateljskom meču savladala Sloveniju 3:0.

Borac bi u slučaju plasmana Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo zaradio 75.000 KM, obzirom da je Avdukić član reprezentacije.
(MONDO)

Нема коментара:

Постави коментар