Jović novi trener, igračima manje plate

Fudbalski klub Borac je dobio novog trenera, a to je  Dragan Jović, dok će prvotimcima "crveno-plavih" biti smanjene plate za 50 odsto, odluka je Upravnog odbora kluba, koji je u četvrtak održao vanrednu sjednicu.


Branislav Krunić, sportski direktor ekipe, već je obavio nekoliko razgovora sa nekadašnjim trenerom Travnika, Posušja, Zrinjskog, Zvijezde i Sarajeva, a sada je od UO-a dobio zeleno svjetlo da nastavi sa konkretnim pregovorima. Jović je u petak ujutro na sastanku sa Upravom Borca na Gradskom stadionu postigao načelan dogovor da prezume ekipu, a sve bi trebalo da bude potvrđeno u srijedu na novoj sjednici UO.

"Jović je poznat stručnjak i sigurni smo da bi bio dobro rješenje. Očekujemo da će da zadovolji naše zahtjeve", rekao je Slobodan Radulj, predsjednik kluba sa Gradskog stadiona.

Osim priče o novom treneru, čelnici kluba su zbog lošeg finansijskog stanja u klubu i ogromnih dugova izglasali i smanjenje plata za fudbalere, a ustanovili su premije i kazne koje će zavisiti od ostvarenih rezultata.

"Trenutni dug prema fudbalerima i svim zaposlenim je oko 550.000 KM. Donijeli smo odluku da smanjimo plate za 50 odsto, ali je stimulativni dio povećan i zavisi od rezultata. Situacija je veoma teška i bili smo primorani na taj potez. Borac je do sada imao najveće plate, a i sa novim platama ćemo biti u vrhu u tom segmentu", izjavio je prvi čovjek banjalučkog premijerligaša, koji je zatim nastavio:

"Kada smo došli, zatekli smo veoma tešku situaciju i uradili smo koliko je bilo u našoj moći. Što je najvažnije, nije bilo novih zaduživanja. Veliki dio novca potrošili smo na rješavanje dugova i veliki problem su nam potraživanja povjerlaoca koji blokiraju račun. Tražimo nova rješenja i jednostavno nemamo novca, a bez njega je nemoguće raditi."

Radulj je istakao da je u klub stigao odgovor iz UEFA i da Banjalučani i definitivno neće igrati na međunarodnoj sceni naredne sezone iako su prvenstvo završili na trećem mjestu BH Telecom Premijer lige BiH.

"Nažalost, nećemo igrati u Evropi naredne sezeone i očekivali smo takav odgovor. Kazali su da nas razumiju, ali i da je to odluka Saveza, koji nam nije izdao licencu zbog duga od 23.400 KM, koji smo riješili sa zakašnjenjem", istakao je Radulj koji je prenio nezadovoljstvo čelnika ovakvom odlukom.

Na sjednici UO istaknuto je da klub mora da dobije trenera do srijede, a novi šef struke će ekipu 28. juna povesti na pripreme na Balkanu.

"Razgovarali smo i o tome i dogovorili da se na pripreme ide na Balkanu i tamo ćemo biti osam do 10 dana", rekao je Radulj, koji je za kraj naglasio da klub ima ponudu iz Slovenije vezanu za izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom:

"Razgovaraćemo sa predstavnicima grada Banjaluka, Vlade RS i ljudima koji su zainteresovani da pomognu. Smatramo da je pomoćni teren potreban mladim fudbalerima, Borcu i gradu."
Gostovanje Kajzerslauterna

Na vanrednoj sjednici UO jedna od tema je bilo i gostovanje Kajzerslauterna u gradu na Vrbasu. Prijeteljski meč trebalo bi da bude odigran 7. septembra, a Banjalučani bi trebalo da uplate oko 100.000 KM.

"Gostovanje Kajzerslauterna bila bi velika stvar za Banjaluku i odlična promocija Borca i grada. Ukoliko grad podrži ovu priču, mislim da je ideja realna", kazao je Slobodan Radulj.

Ukoliko dođe do odigravanja utakmice, sav prihod od karata i marketinga pripao bi Borcu, a navodno su za otkup TV prenosa već zainteresovani Arena, Eurospot i DSF.
74.108,51

KM u novcu sakupljeno je na donatorskoj večeri održanoj u "Staroj Adi", a 44.000 KM su bile kompenzacije.
375.908,68

KM ukupan je dug za plate prema igračima, 53.780 KM je dug prema stručnom štabu, 48.425 KM prema omladinskoj školi i 51.300 prema radnoj zajednici.
55.214

KM potrebno je FK Borac za troškove prevoza, karantina i hrane za narednu sezonu. U troškove nisu uračunati karantin na domaćem terenu kao ni troškovi ishrane za fudbalere koji se hrane u restoranima u Banjaluci.
29.386

KM FK Borac je dužan N/FS BiH na osnovu kazni i po osnovu duga od prethodne godine.
Plate

I kategorija 1.500 KM

II kategorija 1.000 KM

III kategorija 500 KM

IV kategorija 300 KM
Nagrade i kazne

- Nagrada za pobjedu kod kuće nad ekipom do 4. mjesta na tebali je 300 KM.

- Pobjeda kod kuće nad ostalim ekipama nagrađuje se iznosom od 200 KM.

- Nagrada za pobjedu u gostima je 300 KM.

- Nagrada za neriješen rezulatat u gostima je 150 KM.

- Kazna za poraz kod kuće od ekipe do 4. mjesta na tabeli je 200 KM.

- Kazna za poraz od ostalih ekipa je 300 KM.
(Nezavisne)

Нема коментара:

Постави коментар