Dan D za Avdukića

Asmir Avdukić je postavio uslove za ostanak u klubu i ukoliko želimo da ga zadržimo moramo da ih ispunimo u toku dana, rekao je Branislav Krunić, sportski direktor FK Borac, o sudbini prvog golmana tima iz Platonove ulice.


Čelnici kluba čine sve napore kako bi zadržali što više igrača iz postojećeg igračkog kadra, ali teška finansijska situacija predstavlja veliki problem za Banjalučane. Krunić je istakao da su razgovarali s reprezentativcem BiH, čiji bi ostanak na Gradskom stadionu bio veliko pojačanje za ekipu naredne sezone.

"Mogu da kažem da su njegovi uslovi veoma realni i da se većinom radi o ispunjenju postojećih dugovanja. Ukoliko to ne uradimo Avdukić će naredne sezone vrlo vjerovatno igrati za drugi tim", izjavio je Krunić.

I sam golman je istakao da želi da ostane u Banjaluci, ali da će situacija biti mnogo jasnija u toku današnjeg dana. Treba istaći da iskusni golman ima ugovor s "crveno-plavima".

"Imamo dogovor da će danas biti riješena situacija. Čelnicima sam kazao koji su moji uslovi za ostanak i ukoliko ih ispune ostajem u klubu jer imam ugovor još dvije godine", kazao je Avdukić, koji je istakao da novog roka vjerovatno neće biti:

"Mnogo puta smo prudužavali rokove za rješavanje problema i postoji doza nepovjerenja. Sve će biti mnogo jasnije u toku dana, a trenutno sam mišljenja da novog roka neće biti. Svi znaju da moja želja da ostanem na Gradskom stadionu nije sporna."

U četvrtak je na Gradskom stadionu održana vanredna sjednica Upravnog odbora, na kojoj je sportski direktor dobio zeleno svjetlo za pregovore s Draganom Jovićem, koji je dosad trenirao Travnik, Posušje, Zrinjski, Zvijezdu i Sarajevo. Dogovor je navodno već postignut i sada se samo čeka nova sjednica UO (srijeda), na kojoj će biti potvrđen dolazak iskusnog stručnjaka.

"Radi se o pravom treneru za klub koji iza sebe ima dobre rezultate u Premijer ligi BiH i sigurno će biti pravo rješenje", rekao je Draško Žarić, kapiten ekipe, koji nije želio mnogo da komentariše odliku UO da se igračima smanje plate za 50 odsto:

"Još imam nadu da će situacija krenuti na bolje. Imamo dogovor da će sredstva od eventualne prodaje igrača biti iskorištena za izmirivanje dugovanja."
(Nezavisne)

Нема коментара:

Постави коментар