Зацртано урађено

За 12 дана, колико смо боравили у Макарској, урадили смо све што је било планирано и веома сам задовољан оствареним, нагласио је шеф стручног штаба бањалучког Борца Слободан Старчевић. 
Зацртано урађено
Чета са Градском стадиона за то вријеме одиграла је шест контролних утакмица у којима су забиљежене четири побједе и два ремија. Послије побједа над Сарајевом од 1:0 и Змајом од 3:1 "црвено-плави" су играли неријешено са Шибеником, 0:0. Потом су савладани Мосор и Травник са по минималних 1:0, а у посљедњем контролном сусрету забиљежен је реми са хрватским друголигашем Дугопоље, 2:2. Стријелци у овом сусрету за Борац били су Немања Билбија и Младен Жижовић. 

- У претходном периоду смо радили веома квалитетно и у већини утакмицама смо успјели да одрадимо све што смо зацртали. У посљедњем мечу са Дугопољем смо доминирали у оба полувремена, али смо примили два гола послије грешака. Битнија нам је игра коју смо показали у претходном периоду него коначан резултат. Могу да кажем да се искристалисала екипа која ће бити носилац игре у идућем периоду - рекао је Старчевић. 

Током зимског прелазног рока на Градски стадиону су стигли: Дарко Малетић, Владан Грујић, Немања Билбија, Младен Зељковић и Адмир Рашчић. 

- Појачања су се одлично уклопила, а како и не би када је ријеч о играчима која имају велико искуство и за њих су многоборјне припреме и клубови. Морам да похвалим све играче који су напорно радили на тренинзима. Надам се да ће се веома брзо стабилизовати и финансијска ситуација, јер прве три утакмице у наставку првенства могу да одреде нашу судбину. Сматрам да имамо екипу која ће изборити пласман на међународну сцену, али то треба доказати на терену - рекао је Старчевић и додао да нема проблема са повредама осим Рашчића, којег мучи Ахилова тетива и због ње је пропустио сусрет са Дугопољем. 
Два меча 

До краја припрема Борац ће тренирати у Бањалуци. "Црвено-плави" ће одиграти још два контролна меча. Већ у сриједу од 13 часова у Крупи на Врбасу играће против прволигаша Федерације БиХ, Витеза. Генерална провјера заказана је за суботу у 13 часова када ће противник Борцу у Зеници бити домаћи Челик.

Нема коментара:

Постави коментар