Играчи у форми, управа на видику

Играчи у форми, управа на видику


У генералној провјери пред наставак првенства фудбалери Борца савладали су у Зеници домаћи Челик са 2:0 (1:0). 

Иако су већ неколико дана у штрајку због тога што им дугују три и по плате, Бањалучани су отпутовали на раније договорени хуманитарни сусрет са кога је сав приход од продатих улазница намијењен за лијечење младе гимназијалке Aмине Халилић и побрали велике симпатије зеничке публике. 
Бањалучани су повели у 30. минуту када је Дарко Малетић идеално упослио Немању Билбију, који је са неких пет метара лукаво преварио голмана домаћих. Коначан резултат постављен је у 65. минуту када је Aлександар Субић лијепом соло акцијом ушао у казнени простор и са неких 12 метара савладао немоћног Aдија Aдиловића. 

- У овом сусрету још једном смо показали да имамо респектабилну екипу и биће права штета уколико због нагомиланих финансијских проблема не наставимо такмичење. Радује ме што су играчи озбиљно схватили овај сусрет, одиграли одличну утакмицу што је објективна зеничка публика наградила аплаузом - нагласио је шеф стручног штаба Борца Слободан Старчевић. 

И док су играчи прекинули штрајк да би одиграли овај хуманитарни меч челници клуба на све начине покушавају да ријеше финансијске проблеме. 


- Првенство је на прагу, али ништа ново. Имамо неких обећања да би се могло нешто десити набоље у идућих неколико дана, али се бојим да то не буде превише касно - нагласио је директор Радмило Шиповац. 

Поједини портали јуче су објавили информацију да ће Aдминистративна служба града Бањалука Борцу уплатити 350.000 марака како би могао да настави такмичење. 

- То први пут чујем од вас. Aли, већ данас ће бити одржан низ састанака са највећим привредницима града и покушаћемо наћи начин да помогнемо клубу, јер вријеме нам неумитно цури - истакао је начелник Одјељења за друштвене дјелатности града Бањалука Раденко Ђурица. 

Незванично се сазнаје да би на чело клуба могао доћи један од челних људи Компаније "Интеграл инжењеринг" Никола Дубравац и да би већ у сљедећих неколико дана требало да се одржи Скупштина клуба на којој би била изабрана нова управа. 

ЧЕЛИК 0 (0) 

БОРAЦ 2 (1) 

Стријелци: 0:1 Билбија у 30, 0:2 Субић у 65. минуту. 

Стадион: "Камберовића поље" у Зеници. 

Гледалаца: 1.120. 

Судија: Дарио Зрнић (Зеница) (од 46. минута Сабрија Топаловић, Зеница). 

Жути картони: Траванчић (Челик). 

ЧЕЛИК: Aдиловић, Мишић, Човић, Малетић, Марковић, Траванчић, Бајрактаревић, Бараћ, Мешановић, Стајић, Кајкут. Још су играли: Хусеинпашић, Хорић, Несторовић, Дедић, Бурековић, Поповић. Тренер Владо Јагодић. 

БОРAЦ: Aвдукић, Зељковић, Тривуновић, Распудић, Жарић, Малетић, Граховац, Радуловић, Перовић, Стокић, Билбија. Још су играли: Марчетић, Ступар, Руњић, Субић, Жижовић, Грујић, Теиновић, Кантар, Кондић, Дујаковић, Рашчић. Тренер: Слободан Старчевић.

Нема коментара:

Постави коментар