Вапаји за помоћ



Фудбалери Борца иако су у штрајку вјежбају индивидуално већ седам дана и велико је питање, колико су психички и физички спремни у овом тренутку за 90 минута утакмице.


Ово је "Гласу Српске" рекао шеф стручног штаба Борца Слободан Старчевић. 

- Уколико желимо да у суботу будемо колико-толико способни за првенствени меч против Звијезде у Градачцу данас бисмо већ морали да одрадимо заједнички тренинг. Међутим, мале су шансе за то. Како вријеме пролази у мени је све мање наде да ћемо уопште наставити првенствену трку за бодове - истакао је Старчевић. 

По његовим ријечима, велико је питање хоће ли у прољећном дијелу заиграти повратници на Градски стадион Владан Грујић и Дарко Малетић. 

- Због финансијских проблема које има Борац они још нису потписали уговор са клубом и уколико то не учине до сутра неће моћи играти у Градачцу, наравно ако будемо уопште ишли на то гостовање. Ситуација је једноставно више него конфузна и не знамо шта да радимо - наставио је Старчевић. 


Због хуманитарног меча у Зеници фудбалери су накратко обуставили штрајк, али и одиграли утакмицу на сопствену одговорност. 

- Играчи су били здравствено способни до 18. фебруара, јер су им до тада важили љекарски прегледи. Наиме, када смо радили систематске прегледе ударен им је печат на само мјесец, умјесто на шест, због дуга према Заводу за медицину рада Републике Српске. Све у свему и тај велики проблем требало би да буде ријешен до суботе, јер на располагању имамо играче који немају важећи љекарски преглед - додао је Старчевић. 
Ђурица 

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности Раденко Ђурица каже да се предузимају сви кораци да се што прије превазиђе криза на Градском стадиону. 

- Већ је одржано неколико састанака са угледним бањалучким привредницима, али ништа се не може урадити преко ноћи. За два-три дана требало би да се десе неки помаци, који би означили љепше дане за клуб. У овом тренутку можемо да уплатимо Борцу двије мјесечне транше од по 25.000 марака, али тај новац неће отићи тамо гдје је најпотребнији у овом тренутку - играчима, већ онима, због којих је блокиран клупски рачун - рекао је Ђурица.

Нема коментара:

Постави коментар