Igrači Borca i dalje u štrajku, dugovi na sve strane


Sastanak čelnika Borca i predstavnika Administrativne službe grada Banjaluka nije održan danas, jer je gradonačelnik Slobodan Gavranović bio na službenom putu u Italiji.
Igrači Borca i dalje u štrajku, dugovi na sve strane Prema riječima Radenka Đurica, načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti, pomenuti sastanak treba da bude održan za nekoliko dana.
"Vjerujemo da će do sastanka brzo doći, jer se nastavak prvenstva približava. Voljeli bismo da istrčimo na teren u Gradačcu, ali želimo da nam se neko obrati i kaže šta i kako dalje. Svi smo svjesni da ovako više ne može i ne ide, ali za situaciju u klubu igrači nisu krivi", rekao je Draško Žarić, kapiten Borca, koji je naglasio da su fudbaleri i dalje u štrajku.

Računi ekipe sa Gradskog stadiona i dalje su u blokadi i fudbalerima duguju tri i po plate, ali to nije jedini problem koji čelnici kluba treba da riješe do početka drugog dijela prvenstva.
"Da bi 2. marta igrači mogli da igraju protiv Zvijezde moramo da izmirimo nekoliko obaveza prema N/FS BiH, ali i Zavodu za medicinu rada i sporta RS. Savezu smo dužni za kotizaciju, ali imamo i dug na osnovu kazni iz prvog dijela sezone, što je negdje blizu 12.000 KM. Moramo da riješimo i dugovanje prema FK BSK zbog Bojana Puzigaće u iznosu od 15.000 KM. Moramo da riješimo i dug prema bivšem igraču Draženu Međedoviću u iznosu od 14.700 KM", izjavio je Radmilo Šipovac, direktor kluba, i dodao:
"Ne možemo da dobijemo ni potvrdu da su igrači bili na ljekarskom pregledu, jer smo dužni Zavodu, koji neće da izda potvrde dok ne budu namirena potraživanja."
Štrajk na Gradskom stadionu ne prestaje, ali će bez obzira na to fudbaleri odigrati kontrolni meč u Zenici protiv Čelika. Susret je na programu sutra i ima humanitarni karakter.
"Sav prihod od prodatih ulaznica ide za liječenje mlade Zeničanke Amine Halilić i to je jedini razlog za šta će igrači putovati u Zenicu. Štrajk će trajati sve dok im ne budu isplaćene zaostale plate ili im se neko ne obrati i kaže šta i kako dalje. Do tada će raditi samostalno", jasan je Slobodan Starčević,  trener Borca.

Нема коментара:

Постави коментар