Karalić: Borac je institucija i grad mu mora pomoći

Karalić: Borac je institucija i grad mu mora pomoći

O aktuelnoj problematici u FK Borac iz Banja Luke razgovarali smo i sa Slobodanom Karalićem, legendarnim golmanom tog kluba, bivšim trenerom i direktorom.
Karalić je svojevremeo vršio funkciju direktora Borca i trenera. U Borcu je počeo i golmansku karijeru, gdje je branio u dva navrata. Bio je i na golu Crvene zvezde, a kao trener radio u Grčkoj. 

Bio je to više nego dovoljan razlog da upravo s njim porgazovaramo o trenutnom stanju u Borcu, obzirom da je klub u jako teškoj finansijskoj situaciji. 

"Nisam više upućen u sva ta dešavanja, pa ne mogu to previše da komentarišem. Kada sam ja radio, kada sam bio direktor Borca, onda sam mogao o svemu govoriti, ali sada kada sa strane gledam sve to, sigurno da smatram da Borac ne treba da bude prepušten sam sebi, već bi trebao da ima pomoć gradskih vlasti", kaže Karalić u razgovoru za SportSport.ba, dalje dodavši: 

"Svako ko je dužan treba da odgovara za svoj posao. Ako je istina da su Ljubojević i Šipovac otišli baš zato da bi klub dobio novac od gradskih vlasti, onda tu nešto smrdi sa druge strane. Ako je tako, ova dvojica su žrtvovali sebe i to je korektno s njihove strane. Mada, nisam siguran, jer zaista nemam previše informacija iz Borca i ne mogu donositi nekakve zaključke." 

Borac je institucija. Sinonim za Banja Luku. 

"Moja filozofija rada u svakom poslu je bila da taj koji ima određenni posao, koji vodi određenu firmu, u ovom slučaju Borac, treba da svoje finansiranje završi, zatvori krug, da kaže da ima budžet, a onda je na Borcu da na osnovu tih sredstava pravi ekipu", smatra Karalić, a na pitanje ima li izlaza za Borac, odgovara: 


"Ima li izlaza za Borac? Kako nema izlaza. Borac je instituacija. Borac je po' države, da tako kažem. Borac je sinonim Banja Luke. Grad mora pomoći i tu nema dileme, ali ne da finansira ukupno, već da bude na raspolaganju i da pomaže ako bude potrebno. Ljudi koji vode klub moraju imati sistemsko rješenje." 

"Jednostavno, morate se pokriti koliko ste dugački. Borac je doveo vrhunske igrače, a da biste doveli jednog Maletića, onda morate sjesti s njim za sto i saslušati njegov zahtjev i isto tako morate znati da li imate dovoljno da ga isplatite", govori Karalić na kraju našeg razgovora.

Нема коментара:

Постави коментар