Borac igra, od 11. marta nova uprava!



Obezbijeđena sredstva za nastavak takmičenja Borca u Premijer ligi BiH. Za 11. mart zakazana skupština na kojoj će se izabrati nova uprava.

Borac nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH, i to od 11. marta sa novom upravom.

To je epilog današnjeg hitnog sastanka gradonačelnika Grada Banja Luka Slobodana Gavranovića, kapitena Borca Draška Žarića, direktora u ostavci Radmila Šipovca i predsjednika FSRS i PFS Banjaluka Mile Kovačevića i Draška Ilića.

Gradske vlasti i prijatelji kluba obezbijediće danas oko 4,700 KM potrebnih za licenciranje igrača kako bi mogao da sutra nastavi takmičenje u Premijer ligi BiH utakmicom u Gradačcu, a za 11. mart zakazano je održavanje Skupštine kluba na kojoj će biti usvojene ostavke sadašnej uprave i održavanje sjednice Skupštine na kojoj će biti izabrana nova uprava kluba.

“Rješavali smo dva pitanja, nastup Borca sutra i pitanje buduće organizacije kluba. Prvo pitanje smo riješili i obezbjeđene su sve pretpostavke da Borac nastavi sezonu. U međuvremenu do kraja marta ćemo preduzeti niz aktivnosti koji će stvoriti pretpostavke i dati odgovor kuda Borac ide dalje, a to znači da vidimo kakvu organizaciju kluba želimo, koje obaveze moram preuzeti ja kao gradonačelnik, a onda i svi ostali u upravi pa preko igrača Borca do navijača. Svi zajedno moramo da shvatimo jedini izlaz timski rad na rješavanju problema i eliminisanje slabosti zbog kojih Borac najviše ispašta, odnosno ovi igrači koje smo danas nazvali ‘kolatelarnom štetom. Za 11. mart dogovorili smo da se zakaže Skupština kluba na kojoj će biti razmatran izvještaj i prihvaćene ostavke rukovodstva Borca i da se isti dan održi izborna skupština sa novim ljudima i izabere nova uprava. Ta nova uprava do kraja mjeseca treba da izađe sa jasnim programom pred skupštinu, a i mi iz Grada ćemo se uključiti sa jasnim program kako ćemo dalje organizovati život i rad u Borcu”, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

On je istakao da će u novoj upravi biti oni koji budu i ulagali najviše sredstava u Borac. 

“Dugovi su ogromni, oko deset miliona KM, a Borac te pare nema. Prema sadašnjoj kalkulaciji potrebno je oko dva miliona KM na godišnem nivou. Taj novac uprava Borca ne može da obezbijedi i zato su se počeli gomilati troškovi. Mi moramo ispititati troškovnik, postaviti finansijske okvire u kojima se Borac može kretati i za te okvire naći sredstva i obezbijediti da se dugovi rješavaju i eliminišu. U novoj upravi biće fizička i prvna lica srazmjerno novcu koju ulažu, onaj koji najviše ulaže mora imati i najveću odgovornost, najviše uticaja na upravljanje klubom. Ne možemo dozvoliti da se zaključuje ugovor ili sporazumom bez odobrenja uprave u kojoj su oni koji obezbjeđuju sredstva za upravljanje Borcem”, istakao je Gavranović.


Gradske vlasti izdvojiće planiranih 300.000 KM iz budžeta Grada za Borac, a samim tim biće i bitan faktor u novoj upravi i donošenju odluka u FK Borac.

Fudbaleri Borca koji je Gavranović nazvao “kolateralnom štetom” pristali su da nastave sa radom i da sačekaju sa isplatama plata do naredne sedmice i to samo dijela dugovanja. 

“U svakom slučaju smo zadovoljni sastankom jer su donesena prava rješenja na dugoročni period. Što se tiče uslova koji smo imali do sada, svjesni smo situacije u kojoj se nalazi i klub usred blockade računa tako da mora proći jedno tehničko vrijeme da se to sve deblokira. Imamo načelne dogovore oko finansijskih sredstavaali to će biti ispunjeno tokom mjeseca kada se stvore uslovi za to. Najbitnije ej da klub uđe u normalana rad a svakako da ćemo mi svoju ozbiljnost pokušati da pokažemo na terenu, sutra u Gradačcu”, izjavio je kapiten Borca Draško Žarić.

(Mondo)

Нема коментара:

Постави коментар