»Lešinari« prekinuli meč u Gradačcu


Fudbaleri banjalučkog Borca osvojili su bod u Gradačcu protiv domaće Zvijezde (1:1) na otvaranju proljećnog dijela BH Telecom Premijer lige BiH, a susret su obilježili navijači "crveno-plavih", popularni "Lešinari", koji su prekinuli susret u 23. minutu. 
"Do prekida utakmice u Gradačcu došlo je u 23. minutu na zahtjev delegata, pošto su navijači gostiju pjesmom veličali lik Draže Mihailovića. Nakon toga je pet, šest navijača Borca uletjelo na teren nakon čega su ispražnjene tribine. Navijači su zatim pod pratnjom krenuli kući", kazali su "Nezavisnim" u MUP-u Tuzlanskog kantona i dodali da nemaju podatke da li je bilo povrijeđenih osoba. 

Prekid je trajao oko 40 minuta, a nakon nastavka meča prvi su u vođstvo došli gosti preko Joce Stokića u 25. minutu na asistenciju Nemanje Bilbije. Poravnanje domaćima evrogolom sa oko 30 metara donio je bivši igrač ekipe sa Gradskog stadiona Perica Stančeski u 42. minutu susreta. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, prije svega, zahvaljujući raspoloženom Asmiru Avdukiću, koji je bio sjajan na golu gostiju. Od 78. minuta domaćin je igrao sa deset igrača, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Omer Jahić. 

Bili smo bolji rival sve do prekida, rekao Starčević 

"Kada uzmemo u obzir kroz šta smo sve prolazili u posljednjih nekoliko dana moramo da budemo i više nego zadovoljni igrom, ali i osvojenim bodom u gostima. Fudbaleri su poslije sedam dana bez treninga zbog štrajka istrčali na teren i od početka su stisnuli domaćina. Bili smo bolji rival sve do prekida", rekao je Slobodan Starčević, šef stručnog štaba Borca, koji je zatim nastavio: 

"Poslije pauze od 40 minuta postigli smo pogodak, a zatim smo stali. Za taj lošiji period igre smo kažnjeni golom. U nastavku susreta bilo je po nekoliko šansi na obje strane i kada se sve sabere i oduzme neriješen rezultat je najrealniji ishod". 

Delegat utakmice igrane u Gradačcu Haris Idrizović iz Konjica nije komentarisao nemile scene, a samo je potvrdio da će izvještaj proslijediti u N/FS BiH. 

U nedjelju su odigrana i tri preostala meča 16. kola, a najviše razloga za slavlje imao je Široki, koji se sa gostvanja kod Slavije vratio sa tri boda. Pobjede kao domaćini su ostvarili GOŠK i Zrinjski. 



Rezultati: Čelik - Sarajevo 3:2, Radnik - Velež 2:1, Zvijezda - Borac 1:1, Rudar - Olimpic 1:2 Željezničar - Travnik 2:0, GOŠK - Gradina 1:0, Zrinjski - Leotar 2:0, Slavija - Široki Brijeg 0:1.

Нема коментара:

Постави коментар