Суспендовани Борац и Леотар


Бањалучки Борац и требињски Леотар, као и зенички Челик, суспендовани су због дуговања према бившим играчима и како нам је потврђено из Дисциплинске комисије Фудбалског савеза БиХ, њихови наступи у сусретима 19. кола Премијер лиге БиХ који се играју овог викенда су под знаком питања.

Суспендовани Борац и Леотар

- Ако не измире своје обавезе, неће моћи да играју сусрете 19. кола Премијер лиге и о томе су обавијештена и службена лица. Уколико се сусрети не буду играли, Такмичарска комисија ће одлучити о њиховим коначним исходима - нагласио је потпредсједник Дисциплинске комисије ФС БиХ Горан Косорић.

Тако је неизвјесно да ли ће Борац у суботу од 19 часова угостити мостарски Зрињски, а разлог за то су неизмирене обавезе према комшијском БСК-у за бившег фудбалера ова два клуба Бојана Пузигаћу.
- Борац нам је дужан 35.000 марака. У марту прошле године потписали смо репрограм према којем челници клуба са Градског стадиона дуг плаћају у 12 рата уз грејс период од шест мјесеци. Међутим, до сада нам нису уплатили ништа мада су морали седам рата у висини од по 3.000 марака. Спремни смо да разговарамо са старом или новом управом, али БСК у овом не смије бити оштећен. Поштено би било да уплате три и по рате и наравно да потпишемо нови уговор. Спремни смо на договор, али дуг нећемо опростити. И ми имамо својих обавеза које бисмо платили ако добијемо паре од Борца. Немамо струје ни воде, а недавно смо од њих тражили три лопте да одиграмо утакмицу, а они нам нису дали - нагласио је предсједник Фудбалског клуба БСК Новак Дамјановић.
Челници Борца нису били расположени за причу, једино је предсједник Скупштине Драган Веселиновић истакао да људи у клубу дају све од себе како би изашли из ове тешке ситуације.
- Да нам рачуни нису у блокади, лакше бисмо ријешили ову ситуацију, а у оваквој ситуацији то је фантазија. Напорно радимо на рјешавању проблема и то је све што вам могу рећи - истакао је Веселиновић.
Леотар би сутра од 15.30 часова требало да угости Рудар Приједор, али нису измирене обавезе према бившем играчу Гаврилу Чорлији, којем се дугује 15.000 марака.
- Жао ми је клуба што се налази у тешкој ситуацији, али не желим да останем без онога што ми припада - нагласио је Чорлија.


На "Полицама" је тешка ситуација, јер клуб већ мјесецима практично не функционише.
- Леотар је без управе, блокиран нам је рачун, а и немамо средстава да измиримо овај дуг. Послали смо у ФС БиХ захтјев да се рок за измирење обавеза према Чорлији пролонгира и чекамо одговор - нагласио је портпарол Леотара Чедомил Муцовић.

Гаврановић

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић изјавио је да је највећи проблем Борца дуг школи фудбала "Џаја".
- Када би скинули ту блокаду, могли бисмо из буџета интервенисати било којим износом. Без скидања те блокаде нама је беспредметно дозначавати Борцу средства за обезбјеђење услова за лиценцирање, јер би то отишло одмах на другу страну. Дакле, од тога Борац не би имао никакву непосредну корист. Тренутно чинимо све напоре да створимо све услове да Борац добије лиценцу. Како ћемо то извести и колико ћемо у томе успјети, не зависи само од нас већ и од повјерилаца. С њима смо у сталним разговорима и данас смо имали састанке. Вјерујем да ћемо успјети превазићи проблем, а очекујем да са избором нове управе Борац крене у потпуну стабилизацију. Тада ће се и град непосредно укључити ангажманом из средстава из буџета града - рекао је Гаврановић.
(Glas Srpske)

Нема коментара:

Постави коментар