Борац добија лиценцу


Борац је обезбиједио неопходна средства за измирење дуга и исплату дијела плата играчима те стекао услове да добије лиценцу за међународну сцену.
Борац добија лиценцу
Новац је прикупљен за хваљујући ангажмну и помоћи предсједника Републике Српске Милорада Додика и његовог кабинета, компанији "Интегралин жињеринг", предузећима "Нискоградња", "Ланако" Бањалука, "Грађење" Источно Сарајево, "Независним новинама", Комплексу Бањалука, хотелу "Босна".

Такође, нађен је и заједнички језик са повјериоцима па је клубу са Градског стадиона послије дуже времена деблокиран рачун.
- Задовољни смо што је обезбијеђена лиценца и што ће Борац моћи да изађе на међународну сцену. Вјерујем да ће се до Европе доћи квалитетним играма у Премијер лиги. Успјели смо да се договоримо са власником Школе фудбала "Џаја" Миливојем Глишићем, који је одблокирао рачун на два мјесеца и за то вријеме треба да се пронађе рјешење за исплату дуга који износи више од 810.000 марака. Слично је договорено и са нашим некадашњим чланом Радне заједнице Мишом Вукељом, који ће такође пролонгирати потраживања - истакао је  мандатар за састав новог управног одбора Слободан Радуљ.
Бањалучанима је у петак скинута и суспензија због неизмирених обавеза БСК-у па у клубу са великом дозом оптимизма улазе у дерби 19. кола Премијер лиге БиХ са Зрињским.
- Пронашли смо заједнички језик. Борац је испоштовао дио дуга онолико колико је то у овом тренутку реално, а за остатак ћемо накнадно да се договоримо - рекао је предсједник БСК-а Новак Дамјановић, који је додао да ће суспензија бити скинута аутоматски као што је и наступила.
Радуљ одржао је састанак са фудбалерима Борца, који су по његовим ријечима пристали да се и обавезе према њима пролонгирају.
- Оптимизам у клубу је сада на много већем нивоу. Већ у суботу играчи би требало да добију дио плате и вјерујем да ће ситуација из дана у дан бити све боља - нагласио је Радуљ.
Шеф стручног штаба Слободан Старчевић за меч са Зрињским не може да рачуна због жутих картона на Вулета Тривуновића, док је Милан Ступар повријеђен, а неизвјестан је и Ведран Кантар који има проблема због вирозе.
- Не треба трошити пуно ријечи на сусрет са Зрињским. Наш циљ је излазак на међународну сцену, а до њега можемо доћи само побједом. Тријумф у овом сусрету имао би и специфичну тежину, јер би са њим потпуно отписали Зрињски, а можда и већ послије овог кола избила на треће мјесто које води у Европу - нагласио је Старчевић.

Нема коментара:

Постави коментар