"Petarda" Borca, Bilbija brojao do četiri

Nemanja Bilbija postigao je četiri gola i praktično sam donio pobjedu Borcu nad Zrinjskim u derbiju 19. kola Premijer lige BiH.



Fudbaleri Borca odigrali su jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme i zasluženo došli do ubjedljive pobjede nad Zrinjskim - 5:1 kojom su izbili na treće mjesto na tabeli.
Počelo je loše za Borac, pošto je Marković lijepim golom u 19. Minutu doveo goste iz Mostar u vođstvo.
Nije, međutim, trebalo mnogo da Borac uzvrati. Pogodak Zrinjskog kao da je razljutio fudbalere Borca, a najviše izgleda Nemanju Bilbija, koji je u razmaku od samo pet minuta, od 25. do 30. minuta, postigao het-trik i osigurao lijepu prednost svom timu.
Prvo je dobro utrčao na prvu stativu poslije kornera Maletića i pospremio loptu u mrežu za 1:0, zatim se u 27. minutu sjajno bacio i glavom u padu poslao loptu u mrežu poslije centaršuta Kantara, a samo tri minute kasnije, upisao je het-trik pogotkom na još jednu asistenciju Kantara.
Svoj četvrti pogodak Bilbija je postigao u 48. minutu, ali stiče se utisak da je htio i više, sudeći po raspoloženju prilikom izlaska iz igre u 70. minutu.
Namjera stratega Borca Slobodana Starčevića vjerovatno je bila da odmori svog napadača i priušti mu zaslužene ovacije publike na Gradskom stadionu, ali bilo bi lijepo vidjeti možda i peti pogodak Borčevog golgetera.
Šlag na tortu stavio je pored Bilbije najbolji pojedinac u redovima Borca, Kantar koji je u 78. Minutu odlično probio po lijevoj strani i sam završio kontranapad domaćina za konačnih 5:1.
Mogao je rezultat biti i ubjedljiviji da su Borčevi fudbaleri realizovali još neku od brojnih prilika iz kontranapada u finišu meča.
Fudbaleri Borca pokazali su da su najjača karika kluba koji u posljednje vrijeme muče brojni problemi, a ovo je njihova treća uzastopna pobjeda uz remi na početku proljećnog dijela sezone.
Borac – Zrinjski 4:1 (3:1)
(MONDO)

2 коментара: