Borac u derbiju dočekuje Zrinjski

Banjalučani bi novim trijumfom mogli do trećeg mjesta na tabeli. Trivunović ne igra zbog žutih kartona.



Fudbaleri Borca iz Banjaluke upisali su sedam bodova (dvije pobjede i remi) u tri proljećna kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, čime su popravili šanse za obezbjeđivanje evropske vize. U narednom kolu na Gradskom stadionu dočekuju Zrinjski iz Mostara koji je na tabeli odmah iza Banjalučana.
„Naša obaveza je da pobjeđujemo na domaćem terenu, pa tako imamo imperativ pobjede pred našim navijačima. Svaki ostali ishod za nas bi bio neuspjeh. Želimo osigurati vizu za evropske kupove, a samo nas pobjede vode do tog cilja. Zrinjski nam je direktan konkurent za mjesto u Evropi, pa bi pobjedom napravili veliki korak ka ostvarenju tog cilja“, kazao je Boris Raspudić najstandardniji igrač Borac u ovoj sezoni.

Strateg crveno-plavih Slobodan Starčević ne može računati na iskusnog defanzivca Vuleta Trivunovića koji ima tri žuta kartona.

„Ova ekipa ima kvalitet, a to smo već pokazali u ova tri uvodna kola prvenstva. Očekujem nastavak te pobjedničke serije i u derbiju protiv Zrinjskog“, naglasio je Starčević.

U ovom kolu igra se još jedan derbi koji bi mogao značiti u raspodjeli evro-viza za narednu sezonu. Drugoplasirano Sarajevo na „Koševu“ dočekuje gradskog rivala Olimpik koji je treći na tabeli Premijer lige.

Poslije remija u preošlom kolu sa posljednjeplasiranom Gradinom (0:0) u Srebreniku, došlo je do smjene na klupi bordo tima, pa je ekipu po četvrti put preuzeo Husref Musemić. Novi-stari strateg Sarajeva je u bliskoj prošlosti radio u Olimpiku pa su mu poznati kvaliteti narednog protivnika.

“Olimpik ima svoj kvalitet i položaj na tabeli govori da nisu slučajno tu. Oni će doći rasterećeni da se nadigravaju, ali očekujem da moj tim bude raspoložen i motivisan kako bi stigli do nove pobjede”, kazao je Musemić i dodao:

“Protiv Sarajeva su svi motivisani, jer žele pobijediti. Međutim, meni je važnije da moji igrači budu na visokom nivou”.

Radnik iz Bijeljine je jedina ekipa sa maksimalnim učinkom (tri pobjede) u proljećnom dijelu sezone. Nalazi se u donjem dijelu tabele sa ekipama koje se bore za opstanak u društvu najboljih, među kojima je i njihov sutrašnji rival Travnik.

„Želimo nastaviti niz dobrih rezultata. Travnik je nezgodan protivnik i biće to veliki ispit za nas. Mađutim, mi idemo na pobjedu i vjerujem da ćemo upisati nova tri boda“, optimistično najavljuje strateg Radnika Srđan Bajić

Slavija je jedina ekipa koja je u tri proljećna kola izgubila sve bodove kod kuće (porazi od Širokog 0:1 i Borca 1:2), a donijela sve bodove sa gostujućeg terena (pobjeda u Travniku 2:1).

Ekipa iz Istočnog Sarajeva sutra gostuje kod Zvijezde u Gradačcu.

„Gradačac je za nas popravni ispit u kojem želimo ispraviti greške koje smo napravili u susretu protiv Borca u prošlom kolu. Biće teška utakmica sa dva kvalitetna sastava, a naš cilj je dobar rezultat. Idemo na pobjedu i vjerujem da ćemo se sa ovog gostovanja vratiti neporaženi“, rekao je Milomir Šešlija strateg Slavije.

Disciplinska komisija FS BiH izrekla je mjere suspenzije za tri kluba (Borac, Leotar, Čelik), pa je moguće da se pojedine utakmice 19. kola neće odigrati.

PAROVI 19. KOLA:

subota:

Travnik – Radnik (14,30)

Zvijezda – Slavija (15,30)

Sarajevo – Olimpik (15,30)

Široki – Čelik (15,30)

Leotar – Rudar (15,30)

Velež – Gradina (15,30)

Željezničar – GOŠK (18,30)

Borac- Zrinjski (19,00)


TABELA: Željezničar 41, Sarajevo 37, Olimpik 33, Široki 31, Borac 31, Slavija 29, Zrinjski 29, Čelik 24, Radnik 24, Leotar 23, Rudar 21, Velež 20, Zvijezda 18, Travnik 17, GOŠK 16, Gradina 4.

(MONDO)

Нема коментара:

Постави коментар