Слободан Радуљ: Лиценца за Европу тренутно најпреча



Први задатак који морамо да урадимо у сљедећем периоду је да Борац од Фудбалског савеза БиХ добије лиценцу за међународну сцену. То нам је тренутно најпрече!

Ово је "Гласу Српске" изјавио Слободан Радуљ, правобранилац Републике Српске и фудбалски радник, који је у понедјељак на Скупштини Фудбалског клуба Борац добио мандат да састави нови управни одбор овог спортског колектива.

- Један од најважнијих услова за добијање лиценце је да буду измирене обавезе према играчима за прошлу годину. То бисмо морали да урадимо најкасније до краја мјесеца, јер је 31. март посљедњи дан за лиценцирање - истакао је Радуљ.

Он је упознат са висином тренутних дугова за плате, који су нешто већи од 100.000 марака.
- Играчима и стручном штабу се за прошлу годину дугују још плате за новембар и децембар, а Радној заједници пола септембра, октобар, новембар и децембар. Већ смо кренули у потрагу за поменутим средствима, али то не иде нимало лако. Желимо да у сљедећих неколико дана свима исплатимо дуговања закључно са 30. новембром, што износи нешто више од 100.000 марака. Онда бисмо имали још десетак дана да ријешимо децембарска дуговања - наставио је Радуљ.

Мандатар за састав управног одбора ФК Борац рекао је да су са овим упознати сви они који би у овом тренутку потенцијално могли помоћи премијерлигашу са Градског стадиона.

- Већ смо обавили разговоре са људима из Административне службе града Бањалука, Фудбалског савеза Републике Српске, ФС БиХ. Свима њима требало би да у интересу буде јак Борац и вјерујем да ћемо корак по корак рјешавати годинама нагомилане проблеме - истакао је Радуљ.

Већ је обављен разговор с играчима и стручним штабом.
- Причао сам са капитеном Драшком Жарићем, његовим замјеником Борисом Распудићем и кормиларом Слободаном Старчевићем. Изнио сам им стварно стање и схватили су ситуацију каква је. Ништа се не може ријешити преко ноћи, али су свјесни да ће у Борцу убудуће дувати неки нови вјетрови. Свима треба да буде јасно да убудуће играчи морају да буду на првом мјесту, а управа мора бити њихов сервис. Нажалост, то до сада није био случај. Уз све то морамо много више да улажемо у будуће асове, а први кораци на том путу су побољшање инфраструктуре, јер сада Борац практично нема ни помоћно игралиште - рекао је Радуљ.

Дугогодишњи спортски радник потврдио је да ће се Изборна скупштина одржати 28. марта.

- Још је рано говорити ко ће ми бити најближи сарадници. То је у овом тренутку најмање битно, јер је најважније добијање лиценце. Уколико у томе не успијемо, бојим се да би ситуација могла да буде још лошија него сада. Једно је сигурно, они који буду давали новац биће у органима и моћи да доносе одлуке - нагласио је Радуљ.
Већ има оних који су спремни да помогну.

- Дио средстава обезбиједиће град Бањалука, а имамо и подршку многобројних привредника спремних да помогну. Међу њима је и досадашњи предсједник управног одбора Љубомир Ћубић, којем желим да честитам на досадашњем раду и који ће и даље остати уз нас - јасан је Радуљ.

Радуљ се нада да ће на крају све бити онако како љубитељи фудбала и присталице Борца прижељкују.

- Ове сезоне Борац има стварно одличан тим и тренера, потенцијал врхунског квалитета. Сада све то само треба испратити на организационом плану. Убијеђен сам да ћемо успјети, да ће Борац на крају сезоне бити међу онима који ће сљедеће сезоне играти на европској фудбалској сцени - додао је Радуљ.
Прекомјерно трошење

Радуљ је нагласио да су се у претходном периоду средства прекомјерно трошила.

- Помало невјероватно звучи да се прошле године потрошило 2.600.000 марака, док је већина премијерлигаша трошила између 1.000.000 и 1.200.000. Рецимо Рудар Приједор је потрошио само 700.000 марака и био је у средини табеле. Најгоре је што, и поред превеликог буџета, нису све обавезе измириване на вријеме, нити су враћани стари дугови. Зато ћемо у сљедећем периоду морати далеко више да штедимо - истакао је Радуљ.

Нема коментара:

Постави коментар