"Lešinari" ipak mogu u Istočno Sarajevo


Malo je nedostajalo da sporazum između Fudbalskih klubova Slavije i Borca bude poništen minut do 12. Naime, još 15. avgusta prošle godine čelnici premijerligaša iz Istočnog Sarajeva i Banjalučana potpisali su sporazum o besplatnom ulasku gostujućih navijača na utakmice trećeg i 18. kola Premijer lige.

Taj dogovor je ispoštovan kada su dva tima igrala na Gradskom stadionu, a po svemu sudeći, sporazum će biti na snazi i predstojeće nedelje, u srpskom derbiju koji nosi veliki ulog.
Sve se "zakuvalo" kada je na adresu Borca stigao je dopis iz Slavije u kojem se navodi kako klub iz Istočnog Sarajeva nije u mogućnosti da ugosti Borčeve "lešinare" jer su, nakon urađene analize, došli do zaključka kako se banjalučki navijači rušilački odnose prema imovini i kako su skloni izazivanju incidenata.
Predsednik UO Slavije Slobodan Ujić tvrdi kako ovo nije konačna odluka njegovog kluba, već je više napisana radi preventive, kako bi i u Borcu najozbiljnije porazgovarali sa svojim pristalicama u smislu da incidenti ne vode ničemu.
- Mi smo otvoreni za sve razgovore i dogovore. Slavija i Borac su bili, jesu i biće veliki sportski rivali, ali i prijatelji i nadam se da ćemo naći zajednički jezik te da će u nedelju, u našem velikom srpskom derbiju, oba tima imati podršku sa tribina - istakao je Ujić.
Prvi čovek Slavije naglašava kako ovakvo razmišljanje ne postoji samo kada se govori o Borcu, već da će se obaviti razgovori i sa svim ostalim klubovima koji budu imali nameru da u Istočno Sarajevo dovedu svoje navijače.
Da je nesporazum na kraju ipak izglađen te da će "lešinari" sigurno bodriti svoje ljubimce i u ovom meču, potvrdio je direktor Borca u ostavci Radmilo Šipovac, koji je iskoristio priliku da tokom polufinalne utakmice juniorskog Kupa BiH, Slavija - Borac, obavi razgovor sa predsednikom Ujićem.
- Istina je da smo bili prilično iznenađeni dopisom Slavije, ali se na kraju sve raščistilo. Mi smo protiv Željezničara pokazali da možemo sa uspehom da postignemo dogovor sa našim navijačima, za koje i dalje tvrdim da su najbolji u BiH. Ne vidim nijedan razlog da bude nešto drugačije i na ovoj utakmici, a to su shvatile i kolege iz Slavije, tako da smo se vrlo brzo dogovorili - pojasnio je Šipovac, uz opasku da Borac ima slične dogovore i sa svim ostalim klubovima iz BiH koji imaju organizovane navijače i da ih svi do jednog poštuju.


(Press RS)

Нема коментара:

Постави коментар