Orni za Želju, apel navijačima!


Slobodan Starčević i Darko Maletić optimisti pred dolazak aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine u Banjaluku. U banjalučkom klubu odavno je vanredno stanje… Klub nema Upravni odbor još od oktobra prošle godine, nema ni rukovodstvo poslije ostavki direktora Radmila Šipovca i Darka Ljubojevića, račun je blokiran zbog milionskog duga i sve oči su uprte u predstojeću Skupštinu 11. marta kada bi trebali da budu izabrani novi čelnici…

Osim fudbalera i stručnog štaba na čelu sa Slobodanom Starčevićem, koji su u petak vrijedno trenirali pred derbi 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem dan kasnije (17 h, Arena sport 1) dočekuju sarajevski Željezničar.u. Apel navijačima za sportsko bodrenje.
Iako su problemi veliki, trenera Starčevića zanima isključivo fudbalski dio priče.
"Dočekujemo derbi utakmicu u dobroj atmosferi, nalazim se na slatkim trenerskim mukama jer ću za razliku od meča u Gradačcu protiv Zvijezde (1:1) moći da računam na sve igrače", rekao je trener Borca na izuzetno posjećenoj konferenciji za novinare.

Šta može da se kaže a da se već ne zna o protivniku, koji je aktuelni i jesenji prvak BiH, a već je pobjegao drugoplasiranom Sarajevu na pet bodova prednosti.

"Željezničar je na sebe skrenuo pažnju ne samo u BiH, već i u cijeloj regiji kao ozbiljan i kvalitetan tim. Naravno, kao i svaka ekipa i Željo ima svoje slabosti, koje ćemo pokušati da iskoristimo u predstojećem meču". 
Prema njegovim riječima, očekuje istinski spektakl u kojem neće biti mjesta "nefudbalskim" stvarima.

"Što bi rekao naš narod, mi smo spremni i orni za derbi! Želim da sve protekne u fer i korektnoj igri kako na terenu, tako i na tribinama i da na kraju svi zajedno slavimo osvajanje tri boda".
Banjalučka čaršija "šapuće" da postoji mogućnost da neki prijatelj Borca uruči "koverte s novcem" igračima prije utakmice, što je Starčević indirektno potvrdio.

"Dobili smo informaciju da će igrači dobiti dio zaostalih primanja, a da li će to biti preko računa ili na ruke od nekih prijatelja kluba, nama je svejedno. Ali, čak i ako se to ne desi, motiva nam neće nedostajati".

Od posljednjeg meča u banjalučkim sportskim medijima najviše se pričalo i pisalo o navijačima - Lešinarima, koji su prekinuli meč u Gradačcu. Klub sa Gradskog stadiona je zbog navijačkih ispada u četvrtak dobio "čestitku" iz Fudbalskog saveza BiH vrijednu 10.000 KM.
Na pitanje novinara MONDA, da li je klub održao neki sastanak sa predstavnicima navijača u cilju sprečavanja eventualnih nereda, Starčević je slegnuo ramenima…

"Stručni štab i igrači se bave svojim poslom, nadam se dobro, a za sva druga pitanja o klubu bi trebalo da se bavi Uprava. Najbolje je da pitate njih…", zaključio je Starčević.

Rečeno-učinjeno…
"Razgovarali smo sa predstavnicima navijača Borca i dobili uvjeravanja da nikavih problema neće biti što se tiče njih. Očekujem i vjerujem da će svi biti na vrhunskom nivou, uključujući i gostujuće pristalice, kojih će doći oko 200, zatim sudije, klupska rukovodstva, policija i druge osobe zadužene za bezbjednost", rekao je za MONDO direktor Borca u ostavci Radmilo Šipovac.

Darko Maletić, povratnik u redove Banjalučana, koji je posljednji neprekinuti derbi sa Željom odlučio pogotkom takođe je izrazio nadu da će utakmica proteći u sportskom duhu.

"Svjesni smo da nas u subotu čeka teška utakmica. Spremni smo da damo maksimum protiv Želje, koji je uvijek veliki motiv za dobre partije. Jedini problem i protivnik kvalitenoj fudbalskoj predstavi je teren koji je u veoma lošem stanju", rekao je Maletić.

Prema njegovim riječima, crveno-plavi će dati sve od sebe da ostvare pobjedu nad velikim rivalom i vrate neizvjesnost u borbu za titulu šampiona, ali mu je najvažnije da derbi protekne bez incidenata.

"Nadam se da će sve proteći u najboljem redu i pozivam navijače da dođu u što većem broju, ali da sportski navijaju jer nam je to najjpotrebnije. Želim da vjerujem da neće biti nikakvih incidenata jer bi nam to zbog već nagomilanih problema bilo najmanje potrebno. Mi ćemo se ‘Lešinarima’ odužiti pružanjem maksimuma i nadam se pobjedi". 

Derbi na banjalučkom Gradskom stadionu igra se u subotu u 17 časova, a sudiće ga Ilija Živković iz Orašja sa pomoćnicima Daliborom Draškovićem i Elvisom Prošićem. Iza golova biće Muamer Bureković i Edin Jakupović, dok je četvrti arbitar Vladimir Bjelica.

(Mondo)

Нема коментара:

Постави коментар