Suspenzija, Zrinjski pod upitnikom


Ako Banjalučani ne plate do subote 21.000 KM BSK-u za transfer Bojana Puzigaće, meč 19. kola prvenstva Bosne i Hercegovine neće biti odigran.

Fudbalski klub Borac suspendovan je od 23. marta jer nije uplatio nijednu ratu banjalučkom BSK-u za treniranje svog bivšeg igrača Bojana Puzigaće. Ukoliko Banjalučani do subotnjeg meča protiv Zrinjskog ne uplate "romantičarima" dug od 21.000 maraka, neće moći da igraju utakmicu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa "plemićima".

Ovo je posljedica odluke Disciplinske komisije FS BiH, koja je na zasjedanju 7. marta naredila čelnicima crveno-plavih da klubu sa "Čaira" izmire dug u roku od 16 dana. U istoj odluci piše i da eventualna žalba Borca ne odgađa njeno izvršenje.

S obzirom na to da klub sa Gradskog stadiona nije uplatio BSK-u nijednu od sedam rata po 3.000 KM, suspendovan je do daljnjeg i neizvjesno je šta će se dešavati u danima koji slijede, pogotovo ako se zna da je skupština, koja je trebalo da označi novi početak Borca, sa 28. marta pomjerena za 2. april.

Takođe, crveno-plavi zbog tog te nekoliko sličnih slučajeva neće dobiti ni zeleno svjetlo za nastup u Evropi od Komisije za licenciranje FS BiH, koja je svim klubovima dala rok da do 31. marta "srede račune".

Prvi čovjek "romantičara" Novak Damjanović izrazio je žaljenje što je do ovoga došlo, ali je jasno poručio da krivca ne treba tražiti u BSK-u, nego u Borcu.

"Pojedinci iz Borca pričaju notorne laže da ‘ganjaju’ povjerioce i pokušavaju da dogovore isplate. Mi smo već sve dogovorili, još prije više od godinu dana. Tada smo potpisali ugovor po kojem nam je klub u 12 rata po 3.000 KM trebalo da izmiri dug, uz grejs period od šest mjeseci. On je istekao, a potom još i sedam mjeseci u kojima nismo dobili ni pfening. Iz Borca se nisu udostojili ni da nas kontaktiraju, kao da mi ne bi trebalo da živimo. Mnoge dugove smo im oprostili, ali ne možemo baš sve", rekao je Damjanović za "Press".

Direktor Borca u ostavci Radmilo Šipovac svjestan je težine situacije. Prema njegovim riječima, klub je i prethodnih godina bio u teškim situacijama, ali se uvijek "izvlačio".

"Ohrabruje da postoji dobra volja novih ljudi koji dolaze u klub, ali i povjerilaca. Znamo da moramo riješiti problem sa BSK-om, ali i sa nekoliko bivših igrača i radnika kako bismo dobili licencu. Nadam se da ćemo sve završiti do petka, jer se bojim da će poslije biti kasno", izjavio je Šipovac.

Dok se finansijskim problemima bave rukovodici, fudbaleri Borca se pripremaju za utakmicu sa Zrinjskim kao da će ona sigurno biti odigrana.

"Jednostavno, mi moramo da se koncentrišemo na teren. Vjerujem da će Borac uspjeti da se izdigne iznad svih problema i da ćemo u subotu da pobijedimo Zrinjski. Ako budemo igrali borbeno, siguran sam da će tri boda ostati u Banjaluci", rekao je vezista Borca Srđan Grahovac za "EuroBlic".

Golman Borca i reprezentativac BiH Asmir Avdukić nije trenirao zbog viroze, ali vjeruje da će biti spreman do subote i utakmice sa Mostarcima. Naravno, pod uslovom da budu riješeni svi administrativni problemi sa BSK-om.
(MONDO)
"Pijem antibiotike, morao sam da preskočim trening, ali vjerujem da ću biti u ekipi protiv Zrinjskog", podvukao je Avdukić.

Нема коментара:

Постави коментар