Радуљ бира управни одбор



Радуљ бира управни одбор

Правобранилац Републике Српске и дугогодишњи фудбалски радник Слободан Радуљ добио је мандат Скупштине Фудбалског клуба Борац да састави нови управни одбор овог спортског колектива.
Тако је одлучено на јучерашњој извјештајној Скупштини ФК Борац, која је одржана у трофејној сали на Градском стадиону.
- Очекује ме тежак посао да спасим Борац као клуб који има дугу традицију, клуб који је спортски понос Бањалуке и Републике Српске. Неће бити лако. Мене не интересује “предсједниковање” и фотеља већ само рад како бисмо клуб поставили на здраве ноге. Мало ко би прихватио преузимање Борца у овом тренутку и знам да су многи одбили, међутим, одлука да преузмем овај важан посао је искључиво моја. Тражићу од Фудбалског савеза Републике Српске и градских власти Бањалуке оно што су обећали, а то је безрезервна подршка - изјавио је Радуљ.
Радуљ ће састав новог управног одбора да предочи на изборној Скупштини клуба која је заказана за 28. март. Тада би требало да буде потврђен састав нове клупске управе.
На овом састанку именована је Радна група у којој су предсједник Скупштине Драган Веселиновић, те Бошко Верчевић и Радмило Шиповац, који ће имати задатак да детаљно припреме Изборну скупштину.
- Измијењен је и дио Статута који се односи на избор чланова Скупштине. Тако ће у овом тијелу убудуће сједити само они који на годишњем нивоу издвоје 30.000 марака. С обзиром на то да ће град Бањалука годишње давати 300.000 марака, они већ имају десет мјеста у Скупштини. Промјена Статута ће отворити врата пријатељима клуба и спонзорима који желе да улажу у Борац. На основу тога ће моћи да аплицирају и да буду бирани у структуре клуба - рекао је предсједник Скупштине Борца Драган Веселиновић.
Први задатак Управног одбора биће добијање лиценце за међународно такмичење у сљедећој сезони, који истиче 31. марта.
- Свјесни смо да је то борба са временом, али надамо се да ћемо на вријеме створити све претпоставке да идуће сезоне наступимо на међународној сцени - додао је Веселиновић.

Оставке

На извјештајној сједници Скупштине усвојене су оставке досадашњег Управног одбора клуба са Љубомиром Ћубићем на челу, директора Радмила Шиповца и спортског директора Дарка Љубојевића.

Нема коментара:

Постави коментар