Osim: Igrači Borca se bacali "kao partizani"


Derbi meč 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH pred oko 4.500 gledalaca na Gradskom stadionu u Banjaluci pripao je Borcu, koji je rezultatom 2:0 savladao Željezničar. 

Strijelci za "crveno-plave" bili su Joco Stokić iz slobodnog udarca, u 33. minutu, i Vule Trivunović koji je, uprkos bandažiranom nožnom palcu, odigrao odličnu partiju. Imali su domaći još nekoliko odličnih prilika koje nisu uspjeli da iskoriste, dok aktuelni prvak BiH nije ozbiljnije ugrozio gol Asmira Avdukića. 

"S obzirom na posljednja dešavanja i probleme u klubu, zadovoljan sam pobjedom i dobrom igrom. Na sreću, došao nam je Željezničar pa nismo imali potrebe za dodatnom motivacijom. Imamo tim koji može da ugrozi bilo koju ekipu u BiH, što smo pokazali pobijedivši najbolju ekipu u BiH", rekao je Slobodan Starčević, trener Borca, i nastavio: 

"Nadam se da ćemo na kraju opet izboriti nastup u Evropi, što zaslužujemo. Valjda će to ljudi koji mogu da pomognu klubu prepoznati, jer bi bila šteta da ne iskoristimo igrački potencijal kakav se trenutno nalazi u Borcu." 

Starčević je istakao da je susret prošao u fer i sportskom ambijentu, a istakao je da je navijanje bilo korektno, iako su gostujući navijači na tribinama istakli zastave Armije BiH, na šta su domaći skandiranjem: "Ubij Turčina!" 

"Borimo se za fudbalski ambijent, kakav je bio u Banjaluci, ali nije u prošlom kolu u Gradačcu. Bez dobrog ambijenta nema ni dobre igre. Navijanje je bilo korektno s obje strane, uz taj maleni eksces, ali on ni u jednom trenutku nije ugrozio utakmicu", kazao je Starčević. 

Njegov kolega s klupe "plavih" Amar Osim nije bio previše razočaran zbog poraza, ali je priznao da su njegovi igrači nadigrani od domaćina. 

"Željeli smo da kod odličnog protivnika pokušamo da se nametnemo, ali smo pokazali totalnu naivnost, jer svaki put kad je Borac ušao u naših 16 metara, stvorio nam je opasnost. Njihovi odbrambeni fudbaleri su se u kaznenom prostoru bacali 'kao partizani' kad je trebalo, a u napadu su nas ugrožavali i iz situacija koje nisu previše obećavale", kazao je Osim. 
Finansije i ostavke 

Izvještajna sjednica Skupštine FK Borac biće održana danas (11 časova) u Trofejnoj sali Gradskog stadiona. Na dnevnom redu sjednice biće finansijski izvještaj za 2012. godinu, kao i trenutna situacija u klubu. Takođe, razgovaraće se o ostavkama kompletnog Upravnog odbora na čelu sa predsjednikom tog tijela Ljubomirom Ćubićem, kao i ostavkama dvojice direktora Radmila Šipovca i Darka Ljubojevića.
(Nezavisne)

Нема коментара:

Постави коментар